Прахосмукачка Независимо колко е забързано ежедневието ви, когато вземете прахосмукачката- Не

...
 
 
Прахосмукачка
Независимо колко е забързано ежедневието ви, когато вземете прахосмукачката- Не
Коментари Харесай

6 места във вашия дом, където микробите обичат да се крият

 

 

Прахосмукачка

 прахосмукачка
Независимо какъв брой е забързано всекидневието ви, когато вземете прахосмукачката- Не бързайте!

Бързото плъзгане с прахосмукачката няма да успее да отстрани праха, а напротив- ще го повдигне във въздуха. Когато чантичката се изпълни с прахуляк я изтупайте на открито, отвън дома ви, тъй като се отделя огромен незабележим облак от E. coli и Salmonella, предизвестява професор по микробиология от университета в Аризона.

Включете аспиратора в банята
След къпане, не забравяйте да включите аспиратора в банята. Това няма да разреши на парата и влагата да се задържи по стените и да се трансформира в плесен. Тази подла субстанция може да предизвика хрема, затруднено дишане и сърбеж в очите. Мухълът е доста рисков за страдащите от астма и алергии, защото може да аргументи гърчове.

Избягвайте токсичните препарати!

 токсични препарати
Освежителите за въздух могат да бъдат сменени с вряща вода с ароматни билки.

Много от почистващите препарати и освежители за дома съдържат токсични съставки. Например, фталатите- те постоянно се срещат в такива препарати и могат да причинят кожни реакции и даже да окажат отрицателно въздействие върху половото развиване. Препоръчва се да се откри естествена опция на химичните средства.

Почистете кранчето в кухнята
Металната решетка, ситуирана в кранчето е същински спа център за бактерии, тъй като те обичат влажността. Придвижването оттова до храната не е мъчно. Затова е належащо да отстраните това решето и да го накиснете в разтвор с избелващи свойства, по-късно да изплакнете добре.

 мивка
Необходимо е да почиствате кранчето най-малко един път седмично

Почистете килимчето на входната врата
Според резултати от последни изследвания, съвсем 96% от обувките носят E.coli. За да задържите бактериите отвън къщата си, един път седмично пръскайте с дезинфектиращ аерозол върху това чердже и сваляйте обувките си на входа.

Измийте уплътнението в хладилника
За да предпазите фамилията и храната си от плесен, не подценявайте гуменето уплътнение на хладилника. Извършено е изследване от Университета в Аризона в 160 къщи и то демонстрира, че 83% от тях имат мухъл върху това гумено уплътнение. За да предотвратите образуването му, търкайте гуменета част с разредена белина или специфичен дезинфектант един път седмично.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР